Snel en gratis je vacaturesite online

Alle vacatures én sollicitanten op één plek

Vacaturesite in je eigen huisstijl

Koppel je eigen domein

Hoe HireHire bedrijven helpt om meer sollicitanten te krijgen Meer weten?
6 manieren op personeel te werven

6 manieren om personeel te werven

Het vinden van geschikt personeel is een uitdaging waar veel bedrijven mee te maken hebben. Of je nu een start-up bent die snel groeit of een gevestigd bedrijf dat nieuwe talenten nodig heeft, het wervingsproces kan soms een tijdrovende taak zijn. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om toptalent aan te trekken waarmee het team kan worden versterkt. Wij van HireHire.nl hebben zes effectieve en originele manieren op een rijtje gezet.

1. Inzet van social media

Wie is er tegenwoordig niet op social media te vinden?  Plaats vacatures op de bedrijfspagina, deel berichten over de bedrijfscultuur en betrek jouw volgers bij het wervingsproces. Social media kan ook worden gebruikt om passief werkzoekenden aan te trekken, die misschien niet actief op zoek zijn, maar wel openstaan voor nieuwe kansen. Gebruik de kracht van social media!

Het werven van personeel via social media kan worden geïntegreerd in de tool die wij aanbieden. Wij van HireHire.nl helpen jou graag in het wervingsproces via social media.

2. Gebruik van eigen netwerk

Wat is sterker dan het inzetten van je eigen netwerk? Naast het inzetten van het eigen netwerk kan er ook gebruik worden gemaakt van het netwerk van medewerkers. Een groot voordeel hiervan is dat medewerkers al bekend zijn met de bedrijfscultuur en weten wat voor type persoon goed in het team zou passen. Overweeg het instellen van een beloningssysteem om werknemers aan te moedigen om geschikte kandidaten aan te bevelen.

3. Integreren van een werken-bij website

Hoe kun je opvallen als bedrijf in de menigte en de aandacht van het meest begeerde talent trekken? Door het creëren van een eigen werken-bij website. Op een werken-bij website kan het eigen bedrijf en de bedrijfscultuur worden gepresenteerd. Potentiële kandidaten kunnen op een eenvoudige manier solliciteren.

Wil je meer informatie over een werken-bij website? Wij hebben hier onlangs een uitgebreide blog over geschreven.

4. Schrijven van een goede vacaturetekst

De aandacht trekken van potentiële kandidaten is prioriteit nummer één, maar deze aandacht vasthouden is eigenlijk net zo belangrijk. Hoe houd je deze aandacht vast? Door het schrijven van een goede vacaturetekst!

Een goede tekst die aansluit op de wensen en behoeften van de lezer maakt het verschil. Zorg dat de tekst opvalt, de juiste tone of voice wordt gebruikt en dat de tekst duidelijk is. Meer informatie over het schrijven van een goede vacaturetekst vind je hier.

5. Organiseer een meeloop dag

Bied potentiële kandidaten de kans om een dag mee te werken binnen het bedrijf. Dit geeft hun een realistisch beeld van de bedrijfscultuur en het werk dat ze zouden doen. Het stelt ook het team in staat om de interactie met de kandidaat te beoordelen op basis van echte situaties.

Beoordeel na de meeloop dag of het van beide kanten goed is bevallen. Goed bevallen? Gefeliciteerd met jouw nieuwe werknemer!

6. Benader scholen voor enthousiaste starters

Pas afgestudeerden zijn vaak gemotiveerd om hun carrière te starten. Als je op zoek bent naar nieuw personeel voor junior posities, overweeg dan een bezoek aan onderwijsinstellingen zoals mbo-scholen, hogescholen of universiteiten. Deze instellingen organiseren vaak evenementen voor afstudeerders om hen te helpen bij het betreden van de arbeidsmarkt. Dit vormt een uitgelezen kans om gemotiveerd personeel aan te trekken. Als alternatief kun je ook overwegen informatiemateriaal te verspreiden tijdens dergelijke evenementen.

Tal van mogelijkheden om personeel te werven voor jouw bedrijf! Personeel werven kan zowel online als offline. Ben jij van plan om vooral online personeel te werven? Dan komen wij van HireHire.nl graag met jou in contact!

Vind de beste kandidaten
voor jouw vacature.

Meld je gratis aan en maak jouw eigen vacaturesite.