Snel en gratis je vacaturesite online

Alle vacatures én sollicitanten op één plek

Vacaturesite in je eigen huisstijl

Koppel je eigen domein

Hoe HireHire bedrijven helpt om meer sollicitanten te krijgen Meer weten?
8 succesvolle voorbeelden van een werken-bij website

8 succesvolle voorbeelden van een werken-bij website

Een aantrekkelijke werken-bij website is cruciaal voor het aantrekken van talent en het presenteren van je bedrijf als een aantrekkelijke werkgever. Een werken-bij website is vaak het eerste contactpunt tussen een bedrijf en potentiële talenten. Het is niet alleen een plek waar vacatures worden vermeld, maar ook een digitale etalage waar de bedrijfscultuur, waarden en werkervaring tot leven komen.

In deze blog duiken we in de wereld van succesvol werven door te kijken naar acht inspirerende voorbeelden van werken-bij websites. Ontdek hoe toonaangevende bedrijven niet alleen talent aantrekken met hun vacatures, maar ook met de presentatie van hun bedrijf als een plek waar mensen willen werken. Van doordachte storytelling tot gebruiksvriendelijkheid, deze voorbeelden bieden een schat aan inzichten die ook jouw wervingsstrategie kunnen versterken.

1. Airbnb - Een kijkje in de cultuur

Airbnb’s ” werken-bij website biedt een kijkje in de bedrijfscultuur met levendige foto’s en persoonlijke verhalen van medewerkers. Het benadrukt diversiteit en inclusie, waardoor sollicitanten zich kunnen identificeren met het team. Potentiële sollicitanten voelen zich niet alleen uitgenodigd om te solliciteren, maar ook om deel uit te maken van een inclusieve gemeenschap.

2. HubSpot - Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

HubSpot’s wervingspagina is indrukwekkend eenvoudig en overzichtelijk. Met een duidelijke navigatie, overzichtelijke vacatures en pakkende call-to-action knoppen, moedigt het bezoekers aan om verder te verkennen. Door de duidelijke tussenkopjes weet je als websitebezoeker precies waar je moet zijn.

3. Spotify - Authentiek grafisch design

Spotify maakt uitgebreid gebruik van verschillende soorten content om een authentiek beeld te geven van het leven binnen het bedrijf. Van podcasts tot video’s en van teksten tot visuals. Dit in combinatie met grafisch design van een hoog level, geeft de websitebezoeker een voorproefje van de werkomgeving waarin je terecht zal komen.

4. Google - Innovatie en impact centraal

Google’s ” werken-bij website benadrukt innovatie en impact. Het toont niet alleen vacatures, maar ook projecten waar teams aan werken. Daarnaast is er veel extra informatie te vinden over interessante onderwerpen. Dit geeft sollicitanten inzicht in hoe hun werk een verschil kan maken.

5. Zappos - Unieke cultuur in beeld

Zappos gaat verder dan traditionele wervingspagina’s en creëert een interactieve ervaring. Bezoekers kunnen door de “Zappos Family” bladeren en krijgen een kijkje in de unieke bedrijfscultuur. Daarnaast zijn de vacatures op een overzichtelijke manier weergegeven.

6. Netflix - Eenvoud met impact

Netflix houdt het eenvoudig maar impactvol. De nadruk ligt op de impact die medewerkers kunnen hebben op de entertainmentindustrie. Duidelijke storytelling en visuals maken het aantrekkelijk. Daarnaast vallen de video’s ook erg op.

7. Salesforce - Betrokkenheid van gemeenschap

Salesforce integreert de betrokkenheid van de gemeenschap in hun wervingsinspanningen. Ze tonen niet alleen vacatures, maar benadrukken ook het sociale en milieubewuste karakter van het bedrijf. Uitgebreider dan bij Salesforce krijg je het niet!

8. Microsoft - Persoonlijke ontwikkeling

Microsoft richt zich op persoonlijke ontwikkeling en groei. Hun werken-bij website legt de nadruk op de impact die medewerkers kunnen hebben op hun eigen loopbaantraject binnen het bedrijf.

Maak een eigen werken-bij website

Bovenstaande voorbeelden tonen aan dat een effectieve werken-bij website niet alleen vacatures moet tonen, maar ook de bedrijfscultuur, waarden en de menselijke kant van het bedrijf moet benadrukken. Met tools zoals HireHire.nl kun je deze succesvolle strategieën integreren in jouw eigen wervingsplatform en talent aantrekken dat perfect past bij jouw organisatie. Maak indruk, inspireer en trek het beste talent aan met een doordachte werken-bij website.

Meld je vandaag nog gratis aan.

Vind de beste kandidaten
voor jouw vacature.

Meld je gratis aan en maak jouw eigen vacaturesite.