Snel en gratis je vacaturesite online

Alle vacatures én sollicitanten op één plek

Vacaturesite in je eigen huisstijl

Koppel je eigen domein

Hoe HireHire bedrijven helpt om meer sollicitanten te krijgen Meer weten?
Optimaliseer jouw wervingsstrategie met HireHire.nl

Optimaliseer jouw wervingsstrategie met HireHire.nl

Een geoptimaliseerde wervingsstrategie is het fundament van een team dat op elkaar is ingespeeld. Iedere werknemer past bij de cultuur en ambities van jouw organisatie. Ontdek hoe HireHire.nl een bepalende rol kan spelen in het optimaliseren van jouw wervingsstrategie en het bereiken van wervingssuccessen.

Wat is de definitie van werving?

Voordat we dieper in gaan zoomen op de een wervingsstrategie die bij jou past, is het goed om eerst te begrijpen wat werving eigenlijk precies is.

Werving, ook wel bekend als wervingsproces of recruitment, verwijst naar de activiteiten die een organisatie onderneemt om geschikte kandidaten aan te trekken, te identificeren, te selecteren en aan te nemen voor openstaande functies binnen het bedrijf. Het is een essentieel onderdeel van het human resources-management en heeft als doel om de juiste mensen met de juiste vaardigheden en kwalificaties aan te trekken om bij te dragen aan de doelstellingen van de organisatie.

Het wervingsproces omvat doorgaans het opstellen van vacatures, het plaatsen van deze vacatures op verschillende kanalen (zoals vacaturesites, sociale media, en bedrijfswebsites), het ontvangen en beoordelen van sollicitaties, het voeren van interviews, het evalueren van kandidaten en ten slotte het selecteren en aannemen van de meest geschikte kandidaat. Het doel is om een gekwalificeerd en divers personeelsbestand op te bouwen dat de organisatie in staat stelt haar doelen te bereiken.

Welke wervingskanalen zijn er?

Er zijn verschillende wervingskanalen waarmee jouw organisatie geschikte kandidaten kan bereiken en aantrekken. De keuze voor specifieke kanalen hangt vaak af van de aard van de functie, de doelgroep en de branche. Hier zijn enkele veelvoorkomende wervingskanalen:

 1. Vacaturesites: Plaatsen van vacatures op specifieke vacatureplatforms zoals Indeed, Monster, LinkedIn Jobs, Glassdoor en Nationale Vacaturebank.
 2. Sociale media: Gebruikmaken van sociale media platforms zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram om vacatures te delen en te adverteren. LinkedIn wordt vaak beschouwd als een belangrijk platform voor professionele werving.
 3. Bedrijfswebsite: Publiceren van vacatures op de officiële website van het bedrijf, met een duidelijke carrièrepagina waar geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden.
 4. Interne vacatureborden: Plaatsen van fysieke of digitale vacatureborden in kantoren voor interne medewerkers om kennis te nemen van beschikbare posities.
 5. Wervingsbureaus: Samenwerken met wervings- of uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in het vinden van geschikte kandidaten voor specifieke functies.
 6. Netwerkevenementen en carrièrebeurzen: Deelnemen aan of organiseren van evenementen waar werkgevers en potentiële kandidaten elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten.
 7. Universiteiten en onderwijsinstellingen: Relaties opbouwen met universiteiten en onderwijsinstellingen om vacatures te delen met pas afgestudeerden of stagiairs.
 8. Employee referral programs: Medewerkers aanmoedigen om geschikte kandidaten aan te bevelen voor openstaande functies binnen het bedrijf.

De combinatie van deze kanalen, afhankelijk van de behoeften van de organisatie, kan resulteren in een effectieve wervingsstrategie. Het is vaak raadzaam om een diverse aanpak te hanteren om een breder scala aan kandidaten te bereiken.

Wat zijn de voordelen van een wervingsstrategie?

Het kiezen van de juiste wervingsstrategie brengt veel voordelen met zich mee. Wat zijn voordelen voor jouw organisatie?

 1. Aantrekken van nieuw talent:
  Een strategische wervingsaanpak helpt bij het aantrekken van hoogwaardige en gekwalificeerde kandidaten die overeenkomen met de behoeften en doelen van de organisatie.
 2. Verminderen van vacaturetijd:
  Een goed doordachte wervingsstrategie kan de tijd die nodig is om openstaande functies in te vullen aanzienlijk verminderen, wat cruciaal is in een competitieve arbeidsmarkt.
 3. Kostenbesparing:
  Het hebben van een duidelijke strategie kan leiden tot kostenbesparingen, met name als gevolg van een kortere time-to-hire en efficiëntere wervingsprocessen.
 4. Verbeterde retentie:
  Een strategie die gericht is op het vinden van kandidaten die goed passen bij de bedrijfscultuur en waarden kan de kans op retentie vergroten, aangezien medewerkers meer geneigd zijn te blijven in een omgeving die bij hen past.
 5. Versterken van het werkgeversmerk:
  Een consistente en aantrekkelijke wervingsaanpak draagt bij aan het opbouwen van een positief werkgeversmerk, wat op zijn beurt de aantrekkingskracht van het bedrijf vergroot.

Voorbeeld van een succesvolle wervingsstrategie

Laten we verder concreet maken wat een succesvolle wervingsstrategie is en waar je moet beginnen. Het antwoord is eenvoudig: maak een werken bij-website via HireHire.nl.

De werken bij-pagina van HireHire.nl begint met een aantrekkelijke en overzichtelijke vacaturepagina. Vacatures worden duidelijk weergegeven met boeiende koppen en heldere functieomschrijvingen, waardoor potentiële kandidaten snel relevante informatie kunnen vinden. Onlangs hebben wij een blog geschreven over het schrijven van goede vacatureteksten.

De werken bij-pagina is volledig zelf in te richten! Hierdoor kan de bedrijfscultuur en de huisstijl van jouw bedrijf worden doorgevoerd op de site. Daarnaast ontvang je alle online aanmeldingen via één plek! Hierdoor raak je het overzicht niet kwijt en kan je de kandidaten filteren.

De werken bij-pagina van HireHire.nl is te integreren in social media, waardoor de zichtbaarheid van de vacatures alleen maar toeneemt. Dus ben jij op zoek naar nieuwe werknemers en een succesvolle wervingsstrategie? Twijfel niet en maak vandaag nog gratis jouw account aan op HireHire.nl

Vind de beste kandidaten
voor jouw vacature.

Meld je gratis aan en maak jouw eigen vacaturesite.